Saturday 7 December 2013

Home » Bubur jagung manis sago mata ikan yang sangat sedap dan mudah

Bubur jagung manis sago mata ikan yang sangat sedap dan mudah

Assalamualaikum...

Haha, tu dia tajuk kemain lagi panjang. Ya, bubur jagung manis sago mata ikan ni u all memang bagi saya sangat sedap. Pertama, sebab dia lemak-lemak manis gitu. Saya kan suka yang manis-manis...heee, so sangat sesuai lah untuk saya.

Yang kedua, bubur jagung manis ni mudah bebenor nak membuatnya, semudah ABC je. Jangan tak percaya... Mudah dan cepat siap.

Sebenarnya, bubur jagung manis sago mata ikan ni My mil yang wat hari tu u all, saya tengok je. Haha, lepas tu minta resipi. Okey, tanpa berlengah lagi jom salin resipi. Aik? Apalagi u all pun salinlah resipi ye.. Tak rugi u all mencubanya...



Bahan2 :
1. Jagung manis
2. Sago mata ikan
3. Gula,garam secukup rasa
4. Santan
5. Daun pandan
6. Air

Cara masak :

Didihkan jagung manis dengan air, agak-agak jagung masak, masukkan sago mata ikan. Bila sago mata ikan dah kembang, bolehlah dimasukkan santan, garam gula secukupnya dan daun pandan. Didihkan lagi sebentar. Dah siap.

Sesuai dimakan panas dan juga sejuk.

Selamat mencuba!!!

3 comments: