Monday 9 December 2013

Dapat CPC dari Nuffnang

Assalamualaikum...

Okey, pada ketika dan saat ini, seandainya u all tahu, berbunga-bunga hati den tau...ahh... Nak tau kenapa??? Hari ini, sekali saya login nuffnang tengok earning ada rm0.25.
Rupanya dapat dari cost per click (CPC) nuffnang. Hmmm sapa lah yang berbaik hati sudi klik iklan nuffnang saya tu. Thanks banyak-banyak eh... U all yang sudi menderma kat saya, klik je tabung nuffnang saya tu eh... Hehe, nanti saya BW blog u all. Amboi, ada udang di sebalik mee nampak...

Kalau dikira-kira, saya baru je dalam berblogging, baru dua bulan. Itulah yang dinamakan rezeki, kan u all... Hmm ni tak sabar nak tunjuk kat hubby ni. Happy sangat dapat CPC dari nuffnang. Harap-harap bertambah lah duit nuffnang tu ye... Hihi, terima kasih ye nuffnang... Tapi wahai nuffnang, boleh tak bagi CPUV pula... Haha, tamak haloba pulak dah... Tak adalah, tengah excited giler ni... Ye la, saya merapu-rapu dalam blog pun boleh dapat duit... Heyyy, ini yang menaikkan semangat den nak update blog ni...





Oya... U all tahu cpc apa yang nuffnang bagi kat saya, LIBRESSE. Macam tau2 ja nuffnang den 'bendera merah' hari ini. First day lak tu... Haha.

Saturday 7 December 2013

Bubur jagung manis sago mata ikan yang sangat sedap dan mudah

Assalamualaikum...

Haha, tu dia tajuk kemain lagi panjang. Ya, bubur jagung manis sago mata ikan ni u all memang bagi saya sangat sedap. Pertama, sebab dia lemak-lemak manis gitu. Saya kan suka yang manis-manis...heee, so sangat sesuai lah untuk saya.

Yang kedua, bubur jagung manis ni mudah bebenor nak membuatnya, semudah ABC je. Jangan tak percaya... Mudah dan cepat siap.

Sebenarnya, bubur jagung manis sago mata ikan ni My mil yang wat hari tu u all, saya tengok je. Haha, lepas tu minta resipi. Okey, tanpa berlengah lagi jom salin resipi. Aik? Apalagi u all pun salinlah resipi ye.. Tak rugi u all mencubanya...



Bahan2 :
1. Jagung manis
2. Sago mata ikan
3. Gula,garam secukup rasa
4. Santan
5. Daun pandan
6. Air

Cara masak :

Didihkan jagung manis dengan air, agak-agak jagung masak, masukkan sago mata ikan. Bila sago mata ikan dah kembang, bolehlah dimasukkan santan, garam gula secukupnya dan daun pandan. Didihkan lagi sebentar. Dah siap.

Sesuai dimakan panas dan juga sejuk.

Selamat mencuba!!!

Friday 29 November 2013

GA November 2013 Nurul Yui - Pantun & Menang

Assalamualaikum...

Salam Jumaat penghulu segala hari...
berhari-hari blog tak berupdate bukan apa cuma keadaan yang tidak mengizinkan. Ainnur demam sejak tiga hari lepas sampai hari ini on/off dan saya pula hari ini tiba-tiba sakit tekak yang perih dan demam. Syukurlah suhu tak tinggi, masih boleh bertahan.

Dalam pada itu, saya gagahkan juga nak join giveaway by Nurul Yui, sekadar nak bagi sokongan untuk adik kita ni. Kalah menang lain cerita, tapi kalau dah menang, itulah namanya rezeki.


Okey, giveaway ini memerlukan saya untuk menjadi seorang yang kreatif
dalam mencipta pantun dan inilah hasilnya...

WAJAH PAKWE SERING TERBAYANG,
JANTUNG HATI BERDEGUP GEGAR,
BILA HATI DAH BERKASIH SAYANG,
KENTUT ALA-ALA BOM PUN KOMPOM TAK DENGAR.

Semoga terhibur ye!!!
oh ye, kalau yang reader ni lelaki, pandai-pandai lah tukar perkataan 'pakwe' kat pantun tu jadi 'makwe' ye...

Kalau u all nak join jugak, klik banner kat atas tu ye.